Behandelingen:

Door onze verschillende installaties en vestigingen, hebben we steeds de juiste oplossing voor uw poederlakopdracht. De behandelingen die we kunnen aanbieden zijn:

Stralen:

Het straalgrit wordt vanuit een straalketel onder hoge druk door een slang gestuurd en wordt gericht op het te behandelen stuk. De ondergrond wordt zo ontdaan van walshuid, roest en verfresten. De druk is in te stellen afhankelijk van het te bewerken materiaal. Om zo weinig mogelijk afval te produceren wordt het duurzame straalgrit via een transportsysteem terug naar de ketel gevoerd. Om stof en afval op te vangen wordt er gebruikt gemaakt van een degelijke stofafzuiging. Ook het licht aanstralen op lagere druk van thermisch verzinkte constructies behoort tot de mogelijkheden.

Metalliseren:

Zinkdraad (of legeringsdraad zink-aluminium) wordt via een pistool in een vlam gesmolten en op het te behandelen stuk gespoten. De laag die op die manier ontstaat, zorgt voor een jarenlange bescherming tegen roest en corrosie. Na het metalliseren ontstaat er een ruwheid van het oppervlak en wordt meestal gekozen om het stuk te poedercoaten als eindafwerking.

Chemisch voorbehandelen:

De stukken worden ondergedompeld in een badenreeks om zo geschikt te maken voor het poedercoaten zelf. Het dompelsysteem bestaat uit een aantal baden met elk hun specifieke functie; het ontvetten, het beitsen, het passiveren en spoelen.

We kunnen ook uw goederen voorbehandelen door zinkfosfatering toe te passen. 

Één of meerlaags poedercoaten:

Een poeder wordt aangebracht d.m.v. een pistool (dit kan zowel geautomatiseerd alsook met de hand). Door het elektrostatisch verschil tussen de poeder en het metaal wordt deze aangetrokken naar het metaal toe. Deze aantrekking laat toe om overal, zelfs in hoeken en kantjes, een mooie egale laag te verkrijgen. Vervolgens gaat het materiaal de oven in, daar wordt het afhankelijk van het voorwerp gedurende een korte periode (ongeveer een half uur) gebakken op hoge temperatuur (rond de 180°).

De behandelingen die we binnen de groep uitvoeren worden steeds uitgevoerd met zorg en vakkennis. We hebben daar bovenop ook nog de mogelijkheid in verschillende van onze vestigingen om opdrachten uit te voeren onder het kwaliteitslabel Qualisteelcoat, Qualicoat of EN 1090.

 

Materialen:

We hebben de geschikte oppervlaktebehandeling in huis voor al uw staal, verzinkt staal en aluminium:

  • Geëxtrudeerde aluminium profielen
  • Plaatwerk en gietstukken uit diverse aluminium legeringen
  • Sendzimir
  • Inox
  • Blank (onbehandeld) staal
  • Thermisch verzinkt staal 
  • Elektrolytisch verzinkt staal