Van Gils Group groeit in Dendermonde en zoekt nieuwe collega’s

Van Gils Group groeit in Dendermonde en zoekt nieuwe collega’s

Op 9 augustus opende onze vestiging metallics van cauteren, gespecialiseerd in het poederlakken van staal, de deuren op een nieuwe locatie te Vosmeer 7, Dendermonde.

De buren zijn aluminiumlakkerij Colors (vroeger Laramno), waardoor klanten nu op één plaats terecht kunnen voor het stralen, metalliseren en poederlakken van zowel staal als aluminium.

Gezocht:

STRALERS, METALLISEURS & POEDERLAKKERS bij staallakkerij Metallics Van Cauteren

  • Ervaring is een pluspunt, geen must. Want je wordt opgeleid tot straler, metalliseur of poederlakker.
  • Je helpt waar nodig bij het voorbereiden, ophangen aan de poederlaklijn en inpakken van diverse constructies. 
  • Je hebt een flinke dosis teamspirit, maar functioneert ook zelfstandig.
  • Je krijgt een marktconform loon met extralegale voordelen en 12 ADV dagen.

 

Interesse? Solliciteer bij Karine Van Cauteren via karine@metallicsvancauteren.be of 052 45 27 72

Verhuis Metallics Van Cauteren

Verhuis Metallics Van Cauteren

Vanaf 9 augustus navigeert Waze je niet meer naar Zele, maar naar ons nieuw adres:

I.Z. Hoogveld, Vosmeer 7 in Dendermonde

Hier kunnen jullie vanaf 9 augustus terecht voor stralen, metalliseren en poederlakken van staal, én poederlakken van aluminium. Want onze buren zijn niet per toeval aluminiumlakkerij Laramno, dat vanaf 1/8/2021 omgedoopt wordt tot Colors.

In ons nieuwe gebouw hebben we alles op alles gezet voor een vlotte logistieke flow. We nemen een nieuwe straalhal, metallisatiehal en laklijnopstelling in gebruik.

Verder blijft alles zoals het was. Want ons kwaliteitslabel verhuist gewoon mee. Net zoals het telefoonnummer en de openingsuren.

Save the date en spring eens binnen in onze nieuwe stek.

Team Metallics Van Cauteren

www.metallicsvancauteren.be

Vanaf donderdag 5 augustus mogen jullie materialen aanleveren in Dendermonde.

Huidige adres

Voermansstraat 18
9240 Zele

Nieuw adres vanaf 9 augustus ’21

I.Z. Hoogveld
Vosmeer 7
9200 Dendermonde

Tel. 052 45 27 72

We blijven zoals altijd open van maandag tot vrijdag, van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 uur.

Van Gils Group en Laramno nv sluiten strategische alliantie

Van Gils Group en Laramno nv sluiten strategische alliantie

Met de aankoop van twee bedrijfspanden in het Hoogveld te Dendermonde sluit de Van Gils Group een strategische alliantie met de Qualicoat gecertificeerde poederlakkerij Laramno uit Sint-Niklaas.

In deze bijzonder uitdagende tijden voor alle ondernemers zijn we blij met goed nieuws te kunnen uitpakken. Van Gils Group heeft de voormalige Columbus Steel site, van maar liefst 1.8 hectare, in Het Hoogveld te Dendermonde aangekocht als volgende stap in haar expansiestrategie. Ook Laramno nv uit Sint-Niklaas zal zich daar komen vestigen.

Partnership met Laramno nv

“Onze groep bestaat momenteel uit 7 vestigingen en beschikt over 12 poederlakstraten” zegt Joep Van Gils, Afgevaardigd Bestuurder van de Van Gils Group. “We zijn als groep echter gespecialiseerd in het behandelen van staal. Enkel onze vestiging in Turnhout is een aluminium coatingplant. Een alliantie met Laramno biedt voor onze groep dan ook geweldige perspectieven. Dit niet alleen omdat Laramno ondertussen een erg gezonde en groeiende onderneming geworden is, maar ook haar geografische ligging is een pluspunt.”

Een unieke combinatie in Benelux

“We starten zeer binnenkort met de bouw van een nieuwe aluminium lakstraat in Dendermonde zodat we daarna onze huidige locatie in Sint-Niklaas voor Dendermonde kunnen inruilen”, vult Ivo Vermeeren, Afgevaardigd Bestuurder van Laramno nv, aan.

Metallics Van Cauteren, de staallakkerij van Van Gils Group in Zele, zal het andere gebouw in het Hoogveld gaan betrekken. Hierdoor kan de klant dan voor zowel de coating van staal als van aluminium op één locatie terecht. Bovendien beschikken Laramno en Van Cauteren respectievelijk over het Qualicoat Seaside en het Qualisteelcoat certificaat. Kwaliteit staat dus bij beide bedrijven voorop.

Ervaring en expertise

Laramno staat al jaren bekend voor het poederlakken (of -coaten) van aluminium, en kan uitpakken met een ruime ervaring en expertise, en een uitgebreid aanbod uitgebreid dat steeds op maat aangepast kan worden.

Het partnership vormt dus een unieke combinatie in Benelux waar zowel staal, verzinkt staal en aluminium kan behandeld worden volgens qualicoat en qualisteelcoat. De twee bedrijven blijven opereren als aparte entiteiten en het huidig management blijft op post.

Van Gils Group neemt Decormetal uit Trooz bij Luik over

Van Gils Group neemt Decormetal uit Trooz bij Luik over

Van Gils Group – gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium – neemt de firma Decormetal uit Trooz bij Luik over. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding en gaat het voor het eerst over de taalgrens.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt – omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. Verdere expansie in de provincie Limburg volgde door de overname van de firma Metalcoating nv in Beringen en 2017 en een participatie in de firma Lscoatings bvba in Pelt in 2018. Zopas werd met Metallics Van Cauteren uit Zele nog een eerste overname gedaan buiten de provincies Antwerpen en Limburg.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zette Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium.

Over de taalgrens

De uitgebreide expertise van Van Gils Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Decormetal uit Trooz. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. De eigenaar, David Cohnen en zijn team blijven aan boord van het bedrijf.

Met deze overname neemt Van Gils Group voor het eerst een positie in over de taalgrens. CEO Joep Van Gils legt uit: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen en Limburg en sinds kort ook in Oost-Vlaanderen. Met onze vestiging in Hoeselt zitten we al niet zo ver van de taalgrens maar toch geloven we erin dat nabijheid bij onze klanten voor extra service en kwaliteit kan zorgen. Deze overname past dan ook perfect binnen onze ambitie: we willen verder groeien in de BeNeLux maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en nabijheid van een kleine KMO”.

Grootschalig én familiaal

Met zijn netwerk van zeven gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout, Beringen, Pelt, Zele en nu Trooz – vormt Van Gils Group een van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de BeNeLux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

Via deze overname groeit de groep naar 150 medewerkers.

WIJ ZOEKEN: OPERATOREN VOORBEHANDELINGS- EN POEDERLIJN

WIJ ZOEKEN: OPERATOREN VOORBEHANDELINGS- EN POEDERLIJN

Om de groei in onze vestiging in Wuustwezel verder te ondersteunen zijn we op zoek naar operatoren voor de voorbehandelings- en poederlijn.

Graag flexibele profielen die bereid zijn om in een 2-ploegen systeem te werken. Ervaring is een pluspunt maar geen vereiste.

Geïnteresseerden mogen mailen naar wuustwezel@vangilscoating.be of bellen naar 03/669.74.03

7 vestigingen

7 vestigingen

De Van Gils Group telt 7 vestigingen. Waar u ook aanklopt, wij zorgen ervoor dat uw order kwalitatief verwerkt wordt.

Van Gils Group neemt Metallics Van Cauteren uit Zele over

Van Gils Group neemt Metallics Van Cauteren uit Zele over

Van Gils Group – gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium – neemt de firma Metallics Van Cauteren BVBA uit Zele over. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding over Vlaanderen.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt – omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. Verdere expansie in de provincie Limburg volgde door de overname van de firma Metalcoating nv uit Beringen in 2017 en een participatie in de firma Lscoatings bvba in Pelt in 2018.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zette Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium.  

Eerste voet in Oost-Vlaanderen

De uitgebreide expertise van Van Gils Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Metallics Van Cauteren BVBA uit Zele. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. De eigenaars, Karine Van Cauteren en Dany Volkaert en hun team blijven aan boord van het bedrijf.

Met deze overname neemt Van Gils Group voor het eerst een positie in in de provincie Oost-Vlaanderen. CEO Joep Van Gils legt uit: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen en Limburg maar de Kennedytunnel is letterlijk een barrière voor onze expansie in Oost- en West-Vlaanderen. Deze overname past dan ook perfect binnen onze ambitie: we willen verder groeien in Vlaanderen maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en nabijheid van een kleine KMO”.

Grootschalig én familiaal

Met zijn netwerk van zes gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout, Beringen, Pelt en Zele – vormt Van Gils Group één van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

Via deze overname groeit de groep naar 130 medewerkers.

Van Gils Coating Group neemt Metalcoating n.v. over

Van Gils Coating Group neemt Metalcoating n.v. over

Van Gils Coating Group – gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium – neemt de firma Metalcoating n.v. uit Beringen over. Hierdoor kan Van Gils Coating Group een nog grotere capaciteit en uitzonderlijke afmetingen aan.

Van Gils Coating Group 
Van Gils startte meer dan 35 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt – omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. 

Complementaire expertises
Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Coating Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en het chemisch voorbehandelen van aluminium volgens het Qualicoat label. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium. 

Overname Metalcoating n.v.
De uitgebreide expertise van Van Gils Coating Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Metalcoating n.v. uit Beringen. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een stevige expertise uit in het stralen, metalliseren en poederlakken van staal, en in het chemisch voorbehandelen en poederlakken van verzinkt staal. 

Met deze overname neemt Van Gils Coating Group een sterkere positie in op de – snel evoluerende – markt van oppervlaktebehandeling. De overname verhoogt de capaciteit van het bedrijf, en laat behandeling van uitzonderlijke afmetingen toe.

Grootschalig én familiaal
Met zijn netwerk van vier gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout en Beringen – vormt Van Gils Coating Group een van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

Bouw Turnhout in de laatste rechte lijn

Bouw Turnhout in de laatste rechte lijn

De bouwwerkzaamheden in de vestiging van Turnhout vorderen erg goed en er begint zicht te komen op het uiteindelijke resultaat. Wij kijken er alvast naar uit om onze klanten nog beter te bedienen vanuit deze nieuwe infrastructuur. De definitieve omschakeling is voorzien in het verlengde weekend van 1 november 2016.

Van Gils Coating Turnhout Van Gils Coating Turnhout Van Gils Coating Turnhout Van Gils Coating TurnhoutVan Gils Coating Turnhout Van Gils Coating Turnhout

Van Gils Coating Group heeft het Qualisteelcoat label beet!

Van Gils Coating Group heeft het Qualisteelcoat label beet!

 

Hét label voor uitmuntende professionals

Sinds 2007 is het Internationale Qualisteelcoat kwaliteitslabel toegespitst op het definiëren van de ideale procedures voor het coaten van onbehandeld en gegalvaniseerd staal.

Het label wordt toegekend aan coating specialisten die uitblinken in toewijding, expertise en voortdurende  monitoring. Van Gils Coating is dan ook erg fier dat ze dit label hebben behaald voor de vestiging van Hoeselt in de klasse C5M – C5I, geschikt voor een industriële en maritieme omgeving.

 

Garanties                        

Het behalen van het Quatlisteelcoat kwaliteitslabel bevestigt een aantal principes waar Van Gils Coating Group al jaren voor staat. Er wordt nauw samengewerkt met de klanten om perfect te antwoorden aan hun vraag, levertermijnen worden gegarandeerd en alles wordt in het werk gesteld om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

De opgebouwde expertise van Van Gils Coating Group wordt maximaal ingezet om de juiste technologie en technieken te gebruiken die past bij elke constructie. De technische ontwikkelingen op de markt worden voortdurend opgevolgd om zo ook steeds klaar te zijn voor de toekomst.

Dagelijkse controles op krassen, coating hardheid, coating dikte, weerbaarheid,… en jaarlijkse inspecties en labo testen door onafhankelijke instanties zorgen voor een continue monitoring van deze garanties.                      

 

Voordelen voor de klant

Professionele houders van het Qualisteelcoat label zorgen ervoor dat uw constructies hun glans en schoonheid behouden ook na vele jaren en dat deze niet onderhevig zijn aan corrosie. Door de lange levensduur blijven de verwachte operationele en onderhoudskosten laag en is het een investering op de lange termijn.

De houders van het Qualisteelcoat label worden verplicht tot duurzame ontwikkeling. Zowel in de keuze van de gebruikte producten (geen solventen of lood) als in het het industrieel proces. Dit garandeert dat je werkt met een expert die altijd mee is met de laatste ontwikkelingen volgens de Europese standaard. 

 

Van Gils Coating Group                        

Bij Van Gils Coating kunt u terecht voor álle soorten oppervlaktebehandeling van zowel staal als aluminium. Door ons netwerk van drie gespecialiseerde vestigingen in Vlaanderen (in Wuustwezel, in Hoeselt, en MCS in Turnhout) combineert Van Gils Coating Group de service en het specialisme van een familiebedrijf met de capaciteit en de professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

Van Gils Coating Group telt intussen 45 werknemers en verwacht een omzet van 5 miljoen euro over de 3 vestigingen in 2016.