Van Gils Group neemt RAL bv uit Eeklo over

Van Gils Group neemt RAL bv uit Eeklo over

Eeklo  – Van Gils Group, gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt een meerderheidsbelang in de onderneming RAL bv uit Eeklo. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding verder over Vlaanderen.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf gestaag. Verdere expansie kwam er sinds 2008 door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Luik. RAL bv wordt de 2de locatie in Oost-Vlaanderen. 

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, verzinken, chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal en aluminium. Van Gils Group gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen, waarbij elke vestiging haar eigenheid behoudt. Door de verschillende expertises samen te voegen, is steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van oppervlaktebehandelingen op staal en aluminium.

Expansie richting West-Vlaanderen vanuit Eeklo 

Deze expertise wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van RAL bv uit Eeklo. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. De eigenaars Alex Laureyns en Nadia Roeygens, blijven aan boord en investeren graag mee in het toekomstig expansieplan.

Alex Laureyns: Ik geloof sterk dat deze samenwerking een grote meerwaarde kan betekenen voor onze klanten, leveranciers en personeel. Hierdoor wordt de continuïteit van het bedrijf bestendigd en kunnen we door groei en vernieuwing ons aanbod op de markt nog meer gaan versterken. Luisteren naar de wensen van de klant en de materialen afleveren volgens de verwachtingen blijven prioriteit krijgen. De synergie van de kennis van het stralen, metalliseren en poederlakken en ook de praktische uitvoering hiervan maakt ons allen sterker. Zowel grote als kleine series en diverse metalen kunnen nu sneller behandeld worden, alles binnen één groep. Voor onze medewerkers betekent dit werkzekerheid maar ook groei en ontwikkeling voor iedereen. We zijn blij met de keuze van Van Gils Group om RAL op te nemen in de groep en kijken al uit naar deze samenwerking.”

Met de overname schuift Van Gils Group langzaam maar zeker op richting West-Vlaanderen. CEO Joep Van Gils legt uit: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen, Limburg en Luik maar willen de komende jaren vooral inzetten op de vraag van nieuwe klanten in de maakindustrie uit Oost-Vlaanderen maar zeker ook uit West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen. Deze transactie past dan ook perfect binnen onze ambitie: we willen verder groeien in Vlaanderen maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en de nabijheid van een kleine KMO.”

Grootschalig én familiaal

Met zijn netwerk van negen gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout,  Beringen, Pelt, Trooz, Dendermonde, Maasmechelen en Eeklo  – vormt Van Gils Group één van de grootste, onafhankelijke oppervlaktebehandelaars in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder. Via deze overname groeit de groep naar meer dan 200 medewerkers.