Van Gils Group neemt Coatal uit Roeselare over

Van Gils Group neemt Coatal uit Roeselare over

Roeselare – Van Gils Group, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt de onderneming Coatal uit Roeselare van Gino Van Poucke over. Hiermee zet de groep zijn eerste stap in West-Vlaanderen en vergroot de groep zijn geografische spreiding verder over Vlaanderen.

Van Gils Group

Van Gils Group startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf gestaag. Verdere expansie kwam er sinds 2008 door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Luik. Coatal wordt de 1 ste locatie
in West-Vlaanderen.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Group in op stralen, metalliseren, verzinken, chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal en aluminium. Van Gils Group gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen, waarbij elke vestiging haar eigenheid behoudt. Door de verschillende expertises samen te voegen, is er steeds de meest geschikte techniek in huis voor alle mogelijke toepassingen van oppervlaktebehandelingen op staal en aluminium. 

Expansie in West-Vlaanderen

De groep wordt vandaag aangevuld met de activiteiten van Coatal in Roeselare. Sinds 1994 is Coatal een onafhankelijk poedercoatbedrijf dat uitgegroeid is tot een gevestigde waarde in de regio West- Vlaanderen en die zich onderscheidt met haar kwalitatieve voorbehandeling via zinkfosfatering, flexibiliteit en service naar klanten toe. Gino Van Poucke, die het bedrijf reeds 20 jaar leidt, blijft de komende jaren het boegbeeld van Coatal waarbij hij naast het dagelijks management ook mee zal inzetten op het realiseren van synergiën met Van Gils Group.

Toekomst verzekerd

“De waarden die Van Gils Group aanhoudt passen volledig binnen de cultuur van Coatal en omgekeerd”, zo zegt zaakvoerder Gino Van Poucke. “Al van bij de eerste gesprekken was duidelijk dat beide partijen zich kunnen versterken door deze overname. Samen met de productie- verantwoordelijke Philip Dewachtere en het voltallig Coatal-team zullen we zeker een mooie meerwaarde betekenen voor Van Gils Group. Bovendien biedt de overname voor het bedrijf Coatal , zijn medewerkers en zijn klanten een garantie op continuïteit naar de toekomst toe. Het enthousiasme voor deze positieve nieuwe insteek is in elk geval zeer groot. Ons doel is nu meer dan ooit ‘de witte merel voor het poederlakken’ voor onze klanten te zijn”. Met deze overname doet Van Gils Group haar 1 e overname in West-Vlaanderen. CEO Joep Van Gils licht toe: “Met Coatal hebben we een extra troef in handen voor klanten die op zoek zijn naar een flexibel poedercoatbedrijf om naast stukwerk, ook kleine en grote series te laten poedercoaten. Ook erg dun materiaal kunnen ze kwalitatief behandelen. Geografisch ligt het bedrijf uitstekend voor
ons.”

Grootschalig én familiaal

Met zijn netwerk van tien gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout, Beringen, Pelt, Trooz, Dendermonde, Maasmechelen, Eeklo en Roeselare – vormt Van Gils Group één van de grootste, onafhankelijke oppervlaktebehandelaars in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

www.vangilsgroup.be