Substraat

  • Blank (onbehandeld) staal
  • Zendzimir verzinkt staal
  • Zincor plaatstaal
  • Thermisch verzinkt staal
  • Elektrolytisch verzinkt staal
  • Gestraald staal
  • Gietstukken

Stralen

Het straalgrit wordt vanuit een straalketel onder hoge druk door een slang gestuurd en verlaat de slang ter hoogte van de straalkop. De druk is in te stellen afhankelijk van het te bewerken materiaal. Om zo weinig mogelijk afval te produceren wordt het duurzame straalgrit via een transportsysteem terug naar de ketel gevoerd. Om stof en afval op te vangen wordt er gebruikt gemaakt van een degelijke stofafzuiging. Ook het licht aanstralen op lagere druk van allerhande gegalvaniseerde constructies dient om een betere hechting te krijgen bij het poedercoaten. Een ervaren team zorgt voor een hoge kwaliteit!

Metalliseren

Zinkdraad wordt via een pistool in een vlam gesmolten, de legering stolt op het metaal en vormt een laag die roest en corrosie vele jaren te sterk af is! Na het metalliseren ontstaat er een ruwheid die om verdere bewerking vraagt; meestal poedercoating.

Poedercoaten

De poeder wordt aangebracht d.m.v. een pistool. Door het elektrostatisch verschil tussen de poeder en het metaal wordt deze aangetrokken naar het metaal toe. Deze aantrekking laat toe om overal, zelfs in hoeken en kantjes, een mooie egale laag spuiten. Om de allerbeste kwaliteit te garanderen worden alle materialen in 2 lagen gespoten. Vervolgens gaat het materiaal de oven in, daar wordt het gedurende 30 minuten gebakken op 200°C.

Alle RAL kleuren mogelijk  

bg-blog

Bedrijfsreportage Van Gils Coating-vestiging Hoeselt-foto joren de weerdt

Bedrijfsreportage Van Gils Coating-vestiging Hoeselt-foto joren de weerdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>