Van Gils Coating Group investeert in vestiging Turnhout

Van Gils Coating Group investeert in vestiging Turnhout

Van Gils Coating Group nv heeft beslist om fors te investeren in de vestiging Turnhout (MCS) dit jaar. Zo werd er op het industrieterrein Veedijk in Turnhout een stuk grond aangekocht van 6000m². Hierop komt een nieuwe bedrijfshal van 2750 m² en bijhorende kantoorgebouwen en een eigen labo. In Turnhout is men gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen en poedercoaten van aluminium.

In dit nieuwe pand komt een moderne lakstraat met een centrale kameroven en twee poedercabines. Deze installatie  kan stukken behandelen van 7500 x 1800 x 700 mm. De capaciteit zal ca. 400.000 m² bedragen op jaarbasis in één ploeg.  De timing voorziet er erin dat de nieuwe vestiging tegen eind dit jaar operationeel wordt.  De niche die MCS bereikt is voornamelijk de markt van aluminium plaatwerk en extrusieprofielen voor de bouw en tevens enkele specialiteiten zoals profielen voor apparatenbouw, automotive, spoorwegmaterieel, straatmeubilair, …

Voor de chemische voorbehandeling werd gekozen voor een uiterst flexibele badenreeks voor het ontvetten – beitsen – en aanbrengen van een chroomvrije conversielaag met voorziening van een eigen afvalwaterbehandeling.

Kwaliteit

Het gehele productieproces zal uiteraard voldoen aan het internationale kwaliteitslabel Qualicoat. Een label voor gelakt aluminium in de  architectuur. Deze erkenning heeft MCS trouwens al sinds 1997. Onlangs is men in het kwaliteitsbeleid zelfs nog verder gegaan en voldoet MCS nu ook aan de EN 1090 norm als toeleverancier voor lakwerken op aluminium voor architecturale toepassingen.  Tegelijkertijd zit de vestiging in Hoeselt (Van Gils Coating Hoeselt) in de procedure om ook het Qualisteelcoat label te behalen. Dit is de “tegenhanger” van Qualicoat voor het stralen, metalliseren en 2-laags poedercoaten van staal.