Van Gils Coating Group neemt Metalcoating n.v. over

Van Gils Coating Group neemt Metalcoating n.v. over

Van Gils Coating Group – gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium – neemt de firma Metalcoating n.v. uit Beringen over. Hierdoor kan Van Gils Coating Group een nog grotere capaciteit en uitzonderlijke afmetingen aan.

Van Gils Coating Group 
Van Gils startte meer dan 35 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt – omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. 

Complementaire expertises
Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Coating Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en het chemisch voorbehandelen van aluminium volgens het Qualicoat label. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium. 

Overname Metalcoating n.v.
De uitgebreide expertise van Van Gils Coating Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Metalcoating n.v. uit Beringen. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een stevige expertise uit in het stralen, metalliseren en poederlakken van staal, en in het chemisch voorbehandelen en poederlakken van verzinkt staal. 

Met deze overname neemt Van Gils Coating Group een sterkere positie in op de – snel evoluerende – markt van oppervlaktebehandeling. De overname verhoogt de capaciteit van het bedrijf, en laat behandeling van uitzonderlijke afmetingen toe.

Grootschalig én familiaal
Met zijn netwerk van vier gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout en Beringen – vormt Van Gils Coating Group een van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.