Van Gils Group neemt Metallics Van Cauteren uit Zele over

Van Gils Group neemt Metallics Van Cauteren uit Zele over

Van Gils Group – gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium – neemt de firma Metallics Van Cauteren BVBA uit Zele over. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding over Vlaanderen.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt – omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. Verdere expansie in de provincie Limburg volgde door de overname van de firma Metalcoating nv uit Beringen in 2017 en een participatie in de firma Lscoatings bvba in Pelt in 2018.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zette Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium.  

Eerste voet in Oost-Vlaanderen

De uitgebreide expertise van Van Gils Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Metallics Van Cauteren BVBA uit Zele. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. De eigenaars, Karine Van Cauteren en Dany Volkaert en hun team blijven aan boord van het bedrijf.

Met deze overname neemt Van Gils Group voor het eerst een positie in in de provincie Oost-Vlaanderen. CEO Joep Van Gils legt uit: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen en Limburg maar de Kennedytunnel is letterlijk een barrière voor onze expansie in Oost- en West-Vlaanderen. Deze overname past dan ook perfect binnen onze ambitie: we willen verder groeien in Vlaanderen maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en nabijheid van een kleine KMO”.

Grootschalig én familiaal

Met zijn netwerk van zes gespecialiseerde vestigingen – in Wuustwezel, Hoeselt, Turnhout, Beringen, Pelt en Zele – vormt Van Gils Group één van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux. Het laat de groep toe om de service en de specifieke vakkennis van een familiaal bedrijf te combineren met de capaciteit en professionaliteit van een grootschalige aanbieder.

Via deze overname groeit de groep naar 130 medewerkers.